• Vi krysser fingre for at Morten Andøl får utbytte av mentaltreningen han har hatt gjennom sommeren. Han skal visstnok ha hatt et flashback til den gangen han fikk sitt første nedslagsmerke (inne på 1 på et par 3-hull) og gikk av med 8 slag. Minnet om dette, da det dukket opp i mai d.å. var etter sigende så rystende at han fikk akutt Durchfall og ikke sov på flere dager. Med sin sterke karakter regner vi dog med at han er ferdig med dette nå. Vel møtt Morten!
 • AccuWeather melder 14 grader, skyet og flau vind fra NØ den 19. Som det vi spådde selv med andre ord…
 • Helge Buschman Indseth har sendt oss en appell om at ball-reservoarene han har spredt rundt på banen, og som er merket HBI (de er lette å finne, og de er over alt), faktisk tilhører ham! Denne pussige rutinen er noe han innførte for noen år siden, da han hadde ryggproblemer og ikke orket å bære tungt. Appellen er herved videreformidlet.
 • Generaldirektør Erik Arlind har reist på høydeopphold. La oss håpe dette hjelper ham til å finne formen i tide! Han har jo tidligere nesten tatt turen over både Besseggen og Korsika, og påstår fremdeles at disse kraftanstrengelsene er en av hovedårsakene til at han klarer cut’en.
 • Vi observerer at alle tidligere vinnere har representert TPC Tjøme G&CC. Er 19. september dagen da noen klare å bryte denne «tradisjonen»? Vi er jo faktisk den bredeste turneringen i år, med hele 10 forskjellige klubber representert.
 • Roy Aune, Klippen fra Skien, har jo alltid en ønskekvist og en kopp lagd av furukåte i golfbagen. Vi lurte litt på dette, men årsaken viste seg å være ukomplisert: Han har tro på å spise naturlig, og drikker derfor kun det han kaller «ubehandlet vann» han har «fanget» selv. For ordens skyld gjør vi oppmerksomme på at sporene etter Aune dekkes av regel 25 (unormale grunnforhold p.g.a. gravende dyr) og gir fritak uten straff.
 • Morten MC Fingern Backspin Bensen har i et notat informert om at han ønsker MC fjernet fra sine initialer, og at han om nødvendig bruker stemmeretten i styret til E.A.A.I. til å trumfe det gjennom. Dette da han påstår at fjorårets missede cut var et engangstilfelle. Vi stryker katten med hårene, og sier bare: Selvsagt Morten! Anything you say!
 • Johnny Jørgensen har ikke helt funnet formen, og planlegger derfor å spille 27 hull daglig frem til den 19. Vi er litt bekymret for denne overdosen av golf, særlig med tanke på at han knapt har vært å se på golfbanen hittil i år. Han spiller for øvrig med baller merket med en blå J, hvis noen skulle lure.
 • 13 av årets deltagere er i hcp-klasse 1 eller 2 (under 11,5). 19 spillere er i kategori 3 (11,5-18,4). Det er 13 spillere i kategori 4 (18,5-26,4). Det er 6 spillere som er i kategori 5, som er høyere enn 26,5 i hcp. Et sterkf felt med andre ord! (Og er det noen i kategori 5 som «har dagen», så skal nok resten av feltet få slite!) 🙂
 • Kjell Erik Eilertsen har, som flere av oss, observert at det har vært en del groblader (eller «kjemper», som kalles lokalt) på fairwayen, og mente han hadde løsningen. Heldigvis for oss fikk Head Greenkeeper Trond Simonsen snakket ham vekk fra det, da han forståelig nok ikke var enig i at bensin og en Zippo «løste roten til alt ondt».
 • Pensjonert Generalmajoroberstløytnant Hallvard Jacobsens skriftlige ønske om at alle må spille i paradeuniform har blitt høflig avvist. Også hans forslag om vi alltid bør bevege oss i sluttet orden for å øke tempoet på spillet har blitt nedstemt.

Forfallet

 • Herrene Abrahamsen har meldt forfall grunnet treningsleir. Vi ønsker de lykke til, og ser frem til å få oppleve de begge som singlehandicappere til neste år.
 • Erik Farbrot, som i fjor fikk refs grunnet forfjorårets ugyldige forfall (han skyldte på «vondt i kneet»), har av alle ting i år valgt å legge jentegolfturen til samme helg som E.A.A.I. Vi har ikke ord! Hva er det med de over 60?
 • Vi gratulerer Stein Ellingsen, som har satt verdensrekord med sine fem år på rad manglende oppmøte på E.A.A.I. Dette er spesielt imponerende med tanke på at han er en av kjernespillerne.
 • Herrene Marthiniussen har i et forsøk på å slippe offentlig gapestokk gjort oss oppmerksomme på at de allerede nå har satt av 3. helg i september 2016. Vi ser derfor gjennom (gjennom??? mellom!!!) fingrene på at de ikke stiller i år.