Folkens, nå er det ikke lenge igjen! Vi regner med at svingen sitter som den skal, fintøyet er klargjort for banketten, og at drømmen om å være den som løfter Bøtta fortsatt lever etter en lang sesong. Her følger uansett siste nytt vi har klart å fange opp de siste dagene:

  • OJ Einang (bildet) melder om fine forhold for både sopp og bær ved banen, men sier det er dårlig med multer i år. Han skal imidlertid fortsette å lete, og vil under banketten gi oss beskjed om eventuelle funnsteder.
  • Pensjonert oberstkorporal Hallvard Jacobsen forsto brått hvorfor hull 16 spilles nøyaktig 152 meter hvert år, og mente det ville være bedre hvis man erstattet Morten BB’s innrulleringsnummer med sitt eget. Dette ble naturligvis avfeiet kontant av turneringskomitéen, både fordi det er tradisjon for å bruke Mortens nummer som grunnlag for lengden på hullet, samt at 45 meter gjør at utslaget på hull 16 måtte ligget i vanndammen rett før greenen.
  • Vi må komme med en liten beklagelse: For noen uker siden varslet vi 15 grader, overskyet og vind fra sørvest. Dette var feil, da det viser seg at det skal bli 18 grader, solskinn og flau vind fra nordøst. Alle kan bomme! Vi minner i denne forbindelse om at det fort kan være vått i gresset på morgenkvisten, men forventer at ingen opplever det som et problem. Vi har da nypussede sko!
  • Det som derimot kan være et problem er konsekvensen av kampanjen TPC Tjøme G&CC har kjørt mot såkalte groblader i år. Dette har medført at det stedvis kan være litt tynt med gress på fairway (Frykt ikke, det er fortsatt gressgrønne fairways!), og turneringsledelsen har derfor besluttet at vi spiller med ballplassering på kortklippet område i morgen. (Innenfor ett scorekort.)
  • Jan Hageløkken, Norges svar på Linus Torvalds, har i en serie kommentarer forsøkt å plukke fra hverandre hvordan mottatte slag beregnes for de som spiller The Invitational. Da vi i vår organisasjon ikke er mottagelige for hverken kritikk, logikk, ironi eller sarkasme kan vi opplyse om at det i god tid før turneringen starter vil avholdes et ekstraordinært styremøte hvor eventuelle sanksjoner mot Hageløkken skal diskuteres. Vi gir beskjed pr sms dersom konklusjonen blir at Hageløkken må kjøre innom Espa på vei til Tjøme i morgen for først å ta seg en bolle. (Fra spøk til alvor: Banen er i morgen par 71, og alle mister derfor ett slag i forhold til hva de normalt får på Tjøme. Fair and square.)
  • Også i år vil dere få utdelt to bonger, en til scorekortpils og en til velkomstpils. Disse er for verdipapirer å regne, så ta godt vare på de! -Og Martin Helmer; bare så dette er ferdig diskutert allerede nå: Velkomstpils er kortnavnet av Velkommen til bankett på Mellom Rød Herregård. Her har du en pils!
  • Grunnet svært tidlig turneringsstart vil greenene bli klippet fredag kveld. De blir imidlertid valset lørdag morgen for å fjerne dugg. Gi gjerne honnør til banemannskapet hvis dere ser de under runden(e). De gjør en kjempeinnsats når det gjelder The Invitational!
  • Både Erik A. Arlind, Morten Borch-Jenssen og Erol Haagenrud gleder seg veldig til å se dere alle i morgen. For oss er dette et av de virkelig store høydepunktene i golfsesongen hvert år!

Vel møtt! 🙂

Hilsen turneringsledelsen

earlind-logo