Vi har i dag drivere som får ballen til å fly hundrevis av meter, selv når de blir svingt av en guttunge. Jernkøllene går lengre og rettere for hver ny modell, og det samme kan sies om golfballene. De spinner dessuten mer nå enn tidligere. Kombinér dette med hitech pegger som reduserer friksjonen mellom pegg og ball, golfhansker som slipper solen igjennom og avviser regn, kølle-tags som automatisk fører scorekortet (og sender bevegelsene og scoren live på Internett) og golftraller som følger etter deg av seg selv, og det blir plutselig betimelig å spørre:

Hva betyr egentlig du som golfspiller for resultatet notert på scorekortet?

Se bare på deg selv: Du blir eldre, stivere og skrøpeligere for hvert år. Det er stadig vanskeligere å komme ut av sengen, og du humrer kanskje når noen forteller vitser a lá «Gjør det ikke vondt når du våkner er du død». Komfort er viktigere enn Heftig. Gullrekka frister mer enn clubbing på fredager. Det har umerkelig blitt hyggelig at kjerringa kaller deg for gubben. Og så videre og så videre, du skjønner tegninga. Poenget er: Du er i stadig raskere forfall, men allikevel: Gjør det utslag på golfen din? Eller har du kanskje lavere hcp nå enn du noensinne har hatt tidligere? -Og så tror du at det er du som har blitt bedre…?

Faktum er at golf er blitt en hitech-sport hvor utstyret betyr alt. Der du tidligere kjempet med en knortekjepp for å få balata-ballen i hullet på jordet bak låven er din viktigste rolle nå å vise hvordan du har det på hull 19 på Instagram (som du akkurat har lært å bruke av barnebarnet ditt). Selv elektronisk scorekortføring lever nå sitt eget liv, og genererer tilfeldige resultatlister. (Så har vi i allefall blitt fortalt.)

Med disse oppmuntrende ord ønsker vi fortsatt alle lykke til den 17. september, og minner for ordens skyld om at Geir E. Jørgensen (som har sponset denne artikkelen) holder proshopen åpen i tiden før The Invitiational.

Kjør eventuelt debatt!

Turneringsledelsen

(Bildet viser for øvrig det siste i den tekniske utviklingen. «Klipperen» vi ser mellom spillerne søker automatisk opp ballen, uansett hvor den måtte befinne seg på banen, og klargjør området der ballen ligger for neste slag. Den reparerer i tillegg nedslagsmerker og divots, snakker oppmuntrende til deg og nedsettende til motspilleren, samt serverer kaldt drikke. Med riktig ekstrautstyr kan den også utføre selve svingen, samt «suge» ballen ut av vannhindre og bunkre, slik at man unngår straffeslag.)