Historie:

The E. A. Arlind Invitational ble stiftet på Tjøme våren 2010 av Erik Alexander Arlind og Morten Borch-Jenssen.
Bakgrunnen var ganske enkel:

De ville spille mer golf på Tjøme og de ville ha mer tid sammen med sine to gode venner, Erik Farbrot og Morten Andøl, som begge trenger mer enn normal tid til å planlegge aktiviteter uten sine respektive ektefeller. Derfor bestemte de to grunnleggerne seg for å invitere sine to gamle venner til en golfturnering og til å gi disse mer enn seks måneders varsel, slik at de kunne forhandle med sine fruer og se frem til en frihelg med gutta under påskudd av å spille golf.
Under planleggingsfasen fant grunnleggerne ut at de i tillegg til de nevnte to har en tredje gammel venn, Stein Ellingsen, som også trenger urimelig mye tid til å bestemme seg for å møte opp til avtalte tider. Detter til tross for at han er notorisk ugift og dermed ikke har den unnskyldningen å dekke seg bak. Grunnleggerne fant dermed ut at de også ville innlemme denne fortapte sønn i invitasjonen. Alle disse fem gutta gikk i sin tid sammen på Befalskolen for Infanteriet i Sør-Norge (BSIS).

Invitasjoner ble sendt ut før påske 2010 og turneringstidspunktet var satt til september 2010. Gjennom vår- og sommersesongen fant grunnleggerne også ut at de gjerne ville bidra til det sosiale i Tjøme golfklubb og dermed bestemte de at også gode venner fra klubben skulle inviteres til den første E. A. Arlind Invitational.

The Inaugural:

Av disse grunner endte vi opp med 20 inviterte og 15 deltagende spillere til den første turneringen, som ble spilt lørdag 18. september 2010 i strålende solskinn. Vi hadde riktignok en femten minutters regnbyge, som satte en liten utfordrende spiss på det hele.

Etter å ha spilt 18 + 9 hull Stableford, var det til slutt Jan Åge Neslow som sto igjen som seierherren av The E A Arlind Invitational 2010, med fantastiske 45 poeng!

Deltagere i den første utgaven av The Invitational:

Erik A. Arlind, Morten Borch-Jenssen, Erik Farbrot, Morten Andøl, Stein Ellingsen, Jan Åge Neslow, Robert Moen, Bjørn Kristiansen, Helge Lindalen, Børge Løberg, Ingmar Ellefsen, Ole-Jacob Einang, Morten Wold, Tom Sørlie, Arnfinn Høymyr.