Vi var i går så heldige å få litt tid med en av Tjømes store sønner (og vinner av E. A. Arlind Invitational 2013); Thomas Sundseth Kristiansen, og benyttet anledningen til å gjøre et (knøtt)lite portrettintervju.

Dette fant sted på treningsanlegget til Tjøme G&CC, hvor han gjorde sine faste øvelser for å få den akkurat spilte golfrunden ut av kroppen.

Thomas, du er jo tidligere mester fra 2013, og har relativt lave odds hos de største bookmakerne før hver eneste Invitational. Hva tror du selv om dine muligheter for seier i år?

«Golf er jo latterlig lett. Derfor rapper jeg bare til ballen, helt til den er i hølet. Fikk eagle på hull 17 i sted. Brukte bare driveren. Trenger ikke dra opp putteren når det bare er 10 cm igjen vet du!»

Wow, det var imponerende! Så du tror du kommer til å gjøre det sterkt i årets turnering?

«Sterkt? Du trenger vel ikke være sterk for å slå til en golfball? Se bare her…:»

Thomas avbryter seg selv og legger en ball på rangematta. Han henter frem et 7-jern, og stiller seg opp links, for å svinge motsatt vei.

«Følg med på bjella!»

Jeg snur meg mot bjella som står ute på gresset, observerer Thomas svinge kølla i øyekroken, men ser ingen ball i bevegelse. Deretter kommer noe som høres ut som et pistolskudd fra Mellom Rød Gård. Noe traff bølgeblikktaket på låven…

Kjempebra Thomas! Den var det fart i! Så det er sånn du skal spille Arlind i år?

«Jeg spiller alltid sånn jeg! Fader og drawer og sånn! Gidder ikke gå rundt å lure liksom. Få ballen i koppen sier jeg! Hvor er hølet? Det er dit jeg sikter! Spilte åttern i sta. De andre sto lenge å diskuterte hvordan de skulle slå lavt å sånne ting. Få’n opp i motvinden sa jeg, og rappa til. 280 meter, i stiv kuling. Midt i fairway. Er det noen vits i å gjøre det vanskelig da?»

Men Thomas, du er vel ikke alltid i fairway? Har du vurdert å ofre lengde for bedre retning noen gang? Jeg har jo sett deg gå over både skog og hei tidligere?

Her ser Thomas Sundseth Kristiansen oppriktig forbauset ut, før han sender meg et nesten nedlatende blikk:

«Retning? Det er bare å sikte på koppen det! Fikk 41 poeng her om dagen, spilte skikkelig bedritent på back. Ble bare 18 poeng.»

Han humrer lunt av vitsen sin, før han fortsetter:

«Fått ny driver nå. Den gamle brakk tvert av på toppen av en baksving her om dagen…»

Du verden! Ja da må du ha dratt til! Du går vel for seier da, den 17. september?

«Jeg gidder ikke gå for noe som helst jeg! Vinne gjør jeg jo uansett. Dessuten skal jeg drikke jævla mange øl hvis jeg ikke klarer cut’en!»

Her flytter han fokus igjen og slår en serie wedger bort til det blå flagget. Jeg skjønner at han egentlig ikke har lyst til å bli forstyrret, men drister meg allikevel til et siste spørsmål:

I Arlind Invitational er det jo alltid omspill om Bøtta. Hvem tror du du skal ut i omspill mot?

«Deg…?»

Han ler så gliset går helt rundt, og sørger dermed for at intervjuet blir avsluttet i en god tone. Med haken enda et lite stykke lenger ned på brystet rusler jeg hjem for å se Sinnasnekker’n på tv, vel vitende om at Cut og omspill og slikt, det hører de store gutta til…

Vel møtt den 17. alle sammen! 🙂